Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 april 18.46, Stöld, Östergötlands län

Två stölder i butik med samma tillvägagångsätt.

17.26 en inringare via SOS anmälde till polisen att ett par personer genomfört en stöld ur kassan strax efter klockan 17 i en butik på Storgatan i Valdemarsvik. Inringaren berättade att en man distraherade personalen bort från kassan medan en annan gick till kassan och stal kontanter. Därefter lämnade de båda männen butiken gående. När de märkte att de var upptäckta började de springa från platsen. Vid kontroll av kassan saknades pengar men det är oklart hur mycket.

Polisen åkte till platsen och har påbörjat en utredning om stöld i butik samt genomfört en platsundersökning. Spaningar i området har inte gett något konkret resultat.

18.04 en inringare via SOS anmälde till polisen att ett par personer genomfört en stöld ur kassaapparaten i en butik på Skönbergagatan i Söderköping. En av personerna bad om hjälp längst in i butiken medan en annan person går till kassan. Personalen blir misstänksam och går till kassan och lyckas sannolikt avbryta tillgreppet. Efter detta försöker personalen att hindra gärningspersonerna från att lämna butiken, men de tvingar sig ut genom entrédörren. Efter händelsen har personalen gått genom kassan och konstaterat att inga pengar saknas.

Personal har också varit ute och sökt efter gärningsmännen, som sprang i riktning mot Vintervadsgatan.

Polisen åkte till platsen och har påbörjat en utredning om försök till rån samt genomfört en platsundersökning. Spaningar i området har inte gett något konkret resultat. Spaningar har även genomförts med hund.

I samband med utredningen av händelsen i Söderköping framkommer att vittnen troligen sett de båda misstänkta männen sätta sig i och åka iväg i en mindre svart bil som åkte mot E22.

En av de misstänkte beskrivs som ca 1.70 m lång, rakat hår och rund i ansiktet. Han var mörkt klädd med en längre "finare" jacka och mörka jeans, "finare" skor. Han hade en luva på huvudet och hörlurar.

Den andra misstänkte beskrivs som långsmal, mörkhårig och litet mörkt skägg. De pratade på ett utländskt okänt språk sinsemellan.

Det finns stora likheter i tillvägagångssättet och signalement i dessa båda stölder och det finns skäl att anta att det kan finnas ett samband, dvs. vara samma gärningspersoner.

Polisen spanar nu efter de båda misstänkta och även efter den svarta bilen som de kan ha färdats i. Även polisen i Sörmlands och Kalmar län är underrättade.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen