Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

17 april 12.28, Narkotikabrott, Kalix

Kalix, misstänks för flera brott

Det var vid 9-tiden på morgonen som polisen stoppade två bilister i Kalix.

En av förarna misstänks för för drograttfylleri och grov olovlig körning. Han fick följa med för provtagning och förhör. Bilen togs i beslag enligt TBL 7§. Det innebär att ett fordon som använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet.

Den andre föraren stannade inte på polismans tecken. Polispatrullen fick då preja bilisten in i en snödriva. Ingen person skadades.

Föraren greps, men det är numera hävt. Fortsatta utredningsåtgärder pågår. Han misstänks för grov olovlig körning, drograttfylleri, narkotikabrott (eget bruk och innehav), ej stannat på polismans tecken och vårdslöshet i trafik.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen