Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 17 april 14.00

17 april 12.36, Polisinsats/kommendering, Lund

Information om polisens arbete i samband med besöket av FN:s säkerhetsråd, 20-22 april.

Information om polisens arbete i samband med besöket av FN:s säkerhetsråd

Mellan fredagen den 20 april och söndagen den 22 april kommer FN:s säkerhetsråd att besöka Skåne. Besöken kommer att ske i Lund, Ystad och Backåkra, en gård belägen mellan Löderups strandbad och Sandhammaren.

Polisen i region Syd hanterar besöket som en särskild händelse där speciellt uttagen personal kommer att arbeta. Polisen i region Syd samverkar bland annat med polismyndighetens Nationella operativa avdelning och Säkerhetspolisen. Kommenderingschef är Ulf Sempert.

Arbetet är inriktat på att hantera olika transporter (eskorter och vägvisningar), bevaka platser och skydda personer.

 

Information till press och media vid Backåkra

Under lördagen den 21 april kommer FN:s säkerhetsråd att besöka Backåkra. Platsen kommer att vara avspärrad och press och media kommer att hänvisas till en speciellt angiven plats. Fordon kommer inte att kunna köra ända fram till Backåkra och en kontroll på personer och utrustning kommer att genomföras. Klockan 10.30 öppnar insläppet för press och media på den anvisade platsen.

 

Information om flygförbud

Under FN:s säkerhetsråds besök i Skåne den 20 – 22 april 2018 kommer det att råda förbud mot luftfart utan särskilt tillstånd över delar av Skåne, s.k. tillfälligt restriktionsområde. Stora delar av Lund och Ystad med omnejd kommer att ha flygförbud under längre tidsintervall, medan andra delar av Skåne endast berörs under en mycket begränsad tid. Närmare information kring tidpunkt för förbudet och de geografiska områden som berörs, kommer att publiceras i NOTAM inför besöket.

Flygförbudet kommer att omfatta trafik med alla luftfartyg (inklusive drönare och modellplan) med undantag för polisflyg, militärflyg, reguljär- och planlagda flyg. Den som t.ex. flyger drönare är skyldig att följa de lagar och föreskrifter som gäller för all luftfart. Överträdelse mot flygförbudet kan medföra böter.

Syftet med det tillfälliga restriktionsområdet under FN:s säkerhetsråds besök i Sverige är att trygga säkerheten samt att maximera polisregionens förmåga att övervaka händelsen utan störning från andra luftfartyg.

 

Information till allmänheten 

I samband med FN:s säkerhetsråds besök på Backåkra kommer ett stort område kring Backåkra vara avspärrat för allmänheten.

 

Vid frågor går det bra att kontakta presstalespersonerna:

Ewa-Gun Westford, 0705-471857

Fredrik Bratt, 0709-802769

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen