Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

18 april 15.17, Övrigt, Luleå

Samverkansövning i hotfull miljö

Under gårdagen och idag har SOS, polisen ledningscentral, ambulans och polis samövat större skadeutfall i hotfull miljö.

Övningen syftade till att samöva i hotfull miljö för att hitta framgångsfaktorer men även förbättringspunkter. Med hjälp av övningar så skapas ett överskott av kunskap för varandras uppgifter vilket gör att det är möjligt att effektivisera arbetet så det fungerar så bra som möjligt i en skarp situation.

Övningen igår har pågått nere i katakomberna i D-huset där figuranter/markörer studenter från universitet samt SOS agerat skadade av olika karaktär. Och idag övade man på Coop Arena i Luleå.

Övningen startade klockan 09:00 och avslutades 10:30 och sågs av de övande grenarna i blåljusorganisationen som en lyckad övning där många positiva lärdomar dragits av varandra men även många saker som ska förbättras till framtiden.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen