Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

02 april 14.57, Våldtäkt, försök, Stockholms län

Norra Stationsgatan, Stockholm. Våldtäktsförsök mot kvinna.

Polis beordrades till platsen efter uppgifter från en anmälare att en kvinna angripits av en man inne i en port till en fastighet ca 15 minuter tidigare. Kvinnan hade efter händelsen lämnat platsen och den misstänkte förövaren hade också lämnat.

Vid 15:30-tiden anträffades kvinnan. Hon berättade att mannen förmått henne att gå in i den aktuella porten. där hade han angripit henne och hållit fast henne. Hon hade då börjat skrika, sparka och lyckats göra sig fri och ta sig ut från porten.  

Förundersökning avseende försök till våldtäkt alternativt sexuellt ofredande inledd.

Polispatruller arbetar med att söka förövaren och komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen.

Uppdatering kl 16:25
Förövaren beskrivs som en ca 30 år gammal man, ca 170 cm lång med mörkt hår och skägg. Han var iklädd en svart tröja och mörka byxor, typ hantverksbyxor eller liknande, med förstärkningar på framsidan.

Personer som gjort iakttagelser uppmanas ringa Polisen på 114 14

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen