Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

23 april 05.50, Sammanfattning natt, Västra götalands län

Här presenteras ett urval av nattens händelser i länet. Dagens presstalesperson är Tommy Nyman och till kvällen kommer Peter Adlersson

21.02 Strömstad, rån
En man angrips nära sitt hem utomhus i Skee av tre delvis maskerade män som hotar honom med skjutvapen. Mannen slås även i ansiktet av rånarna. Rånarna stjäl pengar och telefon från den drabbade mannen. De tar även målsägandens bil och kör från platsen. Bilen anträffas senare brunnen i Ed. Ingen är ännu gripen för rånet. Under förmiddagen ska en teknisk undersökning genomföras på brottsplatsen.

21.24 Mölndal, personrån
Vid Mölndalsbro angrips en man av två yngre män med slag och sparkar samtidigt som de rycker ifrån honom en axelremsväska. Mannen skadas lindrigt men de båda rånarna försvinner från platsen med väskan som innehöll, pengar, mediciner och nycklar. Ingen gripen. Anmälan om personrån.

22.42 Göteborg, försök till mord
Flera personer ringde till polisen om skottlossning i Askim. På plats hittar polispatrull en bil som är beskjuten. Vittnen har sett flera personer springa från platsen. Ingen skadad person finns dock kvar men ett antal tomhylsor hittas på platsen.
Vid 00.30 tiden kommer en man i 25-årsåldern till ett sjukhus i Göteborg. Det visar sig att han har en skottskada i benet som initialt bedöms som lindrig skada. Mannen är i sällskap med en annan man. Båda hämtas till förhör och förhörs som målsäganden. Ingen misstänkt gripen för brottet som bedöms som försök till mord.

02.09 Lidköping, inbrott
I centrala Lidköping har en bil backats in i en radiobutik. Ännu oklart vad som stulits och hur tjuvarna kom från platsen. Den bil som användes för att forcera butikens dörr med var anmäld stulen. En teknisk undersökning ska göras på platsen.

02.34 Stenungsund, inbrott
På Hemköp i Stora Höga har tjuvar brutit sig in genom en dörr och även sågat upp ett metalljalusi. Enligt den första besiktningen på plats verkar det som att tjuvarna inte fått med sig några varor från platsen. Det troliga målet var tobaksvaror i butiken. Ingen misstänkt gripen. Anmälan om försök till stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen