Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 24 april 00.02

23 april 16.11, Brand, Kalmar

Brand i industrilokal, Oxhagen.

Larm inkommer om brand i en industrilokal på Torsåsgatan med stor rökutveckling som följd. Polispatruller skickas till platsen för att biträda räddningstjänsten med bland annat avspärrning och eventuellt evakuering och utrymning. Allmänheten i centrala Kalmar uppmanas hålla sig inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation.

Läs mer på https://www.krisinformation.se/#vma-msgs-bd

Uppdatering 18.00: Polisen har arbetat med att utrymma bland annat ett köpcentrum och flera gator i närheten av brandplatsen. Inga personer uppges inledningsvis ha kommit till skada.

Uppdatering kl. 20.05: Släckningsarbetet pågår och räddningstjänsten inväntar expertis från Räddningstjänsten i Perstorp.

Det är en industribyggnad på Torsåsgatan som brinner och rökutveckling pågår.

Polis uppgift på plats är att ansvara för evakuering, avspärrning, eventuell brottsutredning samt att bistå räddningstjänsten i deras arbete.

Det finns just nu ingen uppgift om personskador som en följd av branden.

I nuläget är det inte känt hur branden startade och någon eventuell brottsrubricering är inte preciserad.

Ett område på cirka 500 kvadratmeter är avspärrat och människor inom denna yta är evakuerade av polis. Det är förbjudet att vistas inom området och det är förenat med hälsofara. I området finns främst industribebyggelse men också ett köpcentrum och bostäder.

Befintlig avspärrning är enligt följande:

Från järnvägen sydost om brandplatsen och Daléngatan norrut fram till Erik Dahlbergs väg

Erik Dahlbergs väg österut fram till Stagneliusgatan

Stagneliusgatan söderut och sedan västerut mot Lorensbergsleden i höjd med Värmeverket

Lorensbergsleden söderut fram till cirkulationsplatsen vid Bragegatan

Bragegatan söderut fram till Gasverksgatan

Gasverksgatan västerut fram till Gas-Jakobs gata

Gas-Jakobs gata norrut fram till järnvägen

Järnvägen västerut fram till Daléngatan.

Enligt Kalmar kommun ansvarar evakuerade människor i första hand själv för att finna ett alternativt boende. Om detta inte går att lösa, uppmanas man att kontakta socialtjänsten i Kalmar kommun för hjälp.

Uppdatering kl. 20.50: Kalmar kommun uppdaterar sin information kontinuerligt på sin Facebook-sida, https://www.facebook.com/kalmarkommun/.

Uppdatering 24.00: Släckningsarbetet pågår fortfarande men polisen har efter samråd med räddningstjänsten kunnat minska avspärrningarnas omfattning. Ytterligare information i ärendet kommer inte att lämnas av polisen under natten.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen