Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

24 april 09.46, Stöld, Norrbottens län

Sammanfattning av antalet skoterstölder i länet samt tips för hur du kan undvika att stölder sker.

Sedan påskhelgen har polisen fått in drygt 10 snöskoterstölder. Det vanligaste tillvägagångssättet är att gärningspersonerna tillgripit färdiglastade släp med skotern på, alternativt har man backat upp en bil mot skotern, hakat fast den i bilen med ett rep och dragit iväg den efter bilen.

Det finns några saker man som skoterägare bör tänka på, som försvårar för skotertjuvarna och minskar risken att drabbas:

- Inte ”skylta” med vad man har på gården.

- Placera skotrarna så otillgängligt som möjligt

- Lås fast skotern på platsen, inte bara med kedja runt mattan

- Ha lås på släpet

- Förvarar du skotern exempelvis på baksidan av huset där det kan vara mörkt, kan en lampa med rörelsedetektor vara bra.

- I korthet handlar det om att göra det svårare för tjuvarna eftersom de vill tillbringa så lite tid som möjligt på brottsplatsen för att minska risken för upptäckt.

 

Vid mediefrågor ring Mats Lundén telefon 010-5683786

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen