Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 april 12.13, Sammanfattning vecka, Älvkarleby

Polisruta Älvkarleby

Den kalla och långa våren har gjort många osäkra på om dubbdäcken får användas efter 15 april. Vinterdäckslagen säger att vinterdäck SKA användas under perioden 1 december-31mars. Dubbdäck är tillåtna under perioden 1 oktober – 15 april. Dubbdäck är tillåtna – men bara om det råder vinterväglag. Vinterväglag är det om det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan eller vägrenen.

Älvkarleby kommun

Det gamla ordspråket ”Synden straffar sig själv” passar in i samband med ett inbrott vid Älvkarleby golfbanan. När personal kom till golfbanan upptäcker de att det har varit inbrott i lokalerna. På marken utanför huset ligger en man och klagar på smärtor i ena foten. Foten är bruten. Ytterligare en person och en bil anträffas på platsen. Det visar sig att det är de misstänkta tjuvarna som har blivit kvar på plats på grund av fotskadan.

Ur en väska som hängde i en hall hos en äldre dam, har en plånbok tillgripits. Kvinnan har befunnits sig i lägenheten och tittat på tv, när brottet har skett. En uppmaning från polisen: Lås er ytterdörr även när ni befinner er i bostaden.

En anmälan om tillgrepp av bil har inkommit från en mindre ort utanför Marma.

En värdefull kamera har tillgripits från biblioteket i Skutskär.

Även i Älvkarleby stoppades en förare misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika.

Kjell-Åke Ederyd, kommunpolis Tierp/Älvkarleby
Jörgen Wilestedt, områdespolis Älvkarleby

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen