Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 april 12.44, Sammanfattning vecka, Östhammar

Polisrutan Östhammars kommun

Polisrutan Östhammars kommun.

 

Vänder mig till alla föräldrar i Östhammars kommun som har barn i högstadiet och gymnasiet.  Det hade gått ut en inbjudan till er alla på Unikum angående en föreläsning om alkohol och droger. Föreläsningen var igår och en ytterst liten skara föräldrar kom. Blir besviken att inte fler tar tillfället i akt och får information om hur man ska gå tillväga om man misstänker att ens barn eller kompisar till ens barn visar tecken på att allt inte stämmer. ALLA barn kan hamna snett, det finns inga garantier.

Vi får rapporter om att det är oroligt ute på stan och att det är mycket skadegörelse. Som föräldrar kan man bland annat ta sitt ansvar och vara ute och titta till ungdomarna, speciellt vid helger och större evenemang. Vi har Valborg nu och snart kommer skolavslutningarna. Vi kan omöjligt vara överallt och ungdomarna känner en trygghet när det är vuxna ute. Ni behövs verkligen så ta kontakt med kommunens Råd och stödgrupp för tips om hur ni ska gå tillväga. ( veronica.svensson@osthammar.se / 070-35 35 483.)

 

Denna vecka är det tre viltolyckor inrapporterade.

Veckans redovisning av anmälda brott.

Östhammar: En person är misstänkt för rattfylleri under påverkan av alkohol. En annan för rattfylleri genom påverkan av droger. Stöld av verktyg och maskiner från en byggarbetsplats. Stöld genom smitning från betalning från en bensinstation.  Stöld av sommardäck.

Gimo: Olaga hot mot kvinna. Skadegörelse genom klotter. Smitning från trafikolycka.

Alunda: Skadegörelse på buss i linjetrafik under färd.

Österbybruk: Stöld av en mobiltelefon. Stöld av en cykel.

Öregrund: Stöld av verktyg från campingen.

 

När du vill ha kontakt med polisen ska du ringa 11414. Om det handlar om pågående brott ringer du 112. Vill du skicka mail till mig har jag adressen agnetha.degerstedt@polisen.se.

 

Polisinspektör 

Agneta Degerstedt

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen