Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 27 april 07.37

27 april 05.25, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Torsdag-fredag natt, 26-27/4. Region öst (Östergötlands och Jönköpings län).

Natten mot fredag den 27/4 har i Region Öst präglats av två personrån i Östergötlands län, i Jönköpings län har det varit relativt lugnt.

Ledningscentralen har registrerat och hanterat totalt 66 händelserapporter mellan kl. 22:0 och 05:00.

NOTERBART:

Kl. 23:48 inkom samtal om ett personrån som inträffat ca 15-20 minuter tidigare i T1-området i Linköping. Målsäganden uppgav att han under hot från tre gärningsmän blivit avtvingad plånbok och mobiltelefon, i samband med råndet skall en av gärningsmännen även ha tryckt ett vasst föremål mot målsägandens nacke med en mindre sårskada som följd. Efter rånet lämnade gärningsmännen platsen till fots. Trots att flera patruller, inklusive hundpatrull, sattes in i spaningarna efter gärningsmännen är de tyvärr fortfarande på fri fot.

Strax efter kl. 03:30 fick polisen ett samtal från en person som drygt 30 minuter tidigare blivit rånad av fyra personer i anslutning till en hamburgerrestaurang vid den s.k. Stockholmsrondellen i Norrköping. Målsäganden hade blivit tvingad att lämna ifrån sig gods samt ta ut en summa kontanter i en bankomat i närheten innan gärningsmännen försvann från platsen i en grå/silvrig bil.

I samband med spaningarna efter den grå/silvriga bilen i rånärendet ovan observerade en polispatrull en grå bil på Stockholmsvägen i Norrköping, när de skulle stoppa och kontrollera den bilen valde föraren av den att försöka köra från polispatrullen varvid ett förföljande inleddes. Jakten gick ut på E4:an och i relativt hög hastighet vidare norrut till Stavsjö, där den jagade bilen vände och åkte tillbaka mot Norrköping. Till slut tvingades en av polispatrullerna som deltog i förföljandet att preja aktuell bil vid Skarphagsleden för att hindra dess fortsatta framfart. I bilen färdades en ensam man i 27-årsåldern, i bilen anträffades även en mindre mängd misstänkt narkotika. föraren av bilen är misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott samt diverse trafikbrott som uppkommit i samband med att han försökte köra från polisen. Ingen person skadades i samband med förföljandet. Detta ärende har med stor sannolikhet inget med rånet ovan att göra.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen