Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 28 april 11.16

27 april 18.10, Mord/dråp, försök, Värnamo

Flera skadade i bråk. UPPDATERAD 11.05: Åtta personer har anhållits.

17.04 Polisen larmades om ett grovt våldsbrott i Värnamo där ett antal personer uppges ha skadats allvarligt. Övriga uppgifter om skadeläge hos de inblandade finns inte i nuläget.

Ett stort antal poliser arbetar just nu intensivt med att få en bild av vad som har hänt. Bland annat hålls förhör och tekniker är på väg till platsen.

UPPDATERING 23.10

Polisen larmades till de centrala delarna av Värnamo med anledning av skottlossning och bråk. Några personer fördes till sjukhus där de vårdas för skott- och skärskador. Enligt uppgift har ingen av dessa ådragit sig livshotande skador.

Ett förstärkt utredningsarbete pågår med förhör och andra åtgärder. Bland annat arbetar tekniker på brottsplatsen.

En förundersökning om försök till mord har inletts. Det finns några frihetsberövade men ingen av dem är skäligen misstänkt i nuläget.

Polisen söker även vittnen till händelsen och de kan ringa 114 14.

Inga ytterligare uppgifter om ärendet kommer att lämnas i nuläget.

UPPDATERING 11.05

Åtta personer sitter sedan strax efter midnatt anhållna med anledning av bråk och skottlossning i centrala Värnamo på fredagskvällen. Detta efter beslut av åklagaren.

Sju personer är anhållna på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och en person är anhållen på sannolika skäl misstänkt för vapenbrott.

Polisen arbetar nu med att stötta åklagaren i utredningen. Polisen arbetar i ett mycket intensivt utredningsläge. Bland annat kommer fler förhör att hållas och resultatet av teknikernas arbete analyseras.

Polisen arbetar också trygghetsskapande i Värnamo och finns därför på plats i staden med uniformerad personal.

Då polisen nu arbetar med hög prioritet på utredningsarbetet kommer inga ytterligare detaljer att lämnas under helgen.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med vittnen till händelsen. Har du uppgifter att lämna kan du ringa 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen