Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 29 april 15.06

29 april 11.06, Mord/dråp, Umeå

Umeå, uppdatering gällande ärendet på Ålidhem

Mordet inträffade någon gång under fredagseftermiddagen eller kvällen. Polisen efterlyser därför iakttagelser mellan kl 16:00-20:00 kring Pedagoggränd 1 på Ålidhem. Om man gjort några iakttagelser på personer, bilar eller annat som kan vara värdefullt i utredningen, kontakta polisen på 11414.

Vi efterlyser också iakttagelser kring Östra station mellan kl 20:00-22:00 på fredagskvällen.

Tre personer är anhållna, skäligen misstänkta för mordet. (För information kring det, besök Åklagarmyndighetens hemsida).

I dag fortsätter ett intensivt utredningsarbete. Nya förhör ska hållas med de misstänkta, analyser av beslagtaget material ska genomföras och arbetet med brottsplatsundersökningen fortsätter. Polisen kommer även att jobba med dörrknackning i området på Ålidhem.

Den mördade personen är en man. Anhöriga är underrättade.

När ny information finns så kommer det att kommuniceras.

Uppdatering kl 14:50

I nuläget finns två anhållna misstänkta för mord. En av personerna är anhållen på sannolika skäl, den andra personen är fortsatt anhållen som skäligen misstänkt.

Åklagare har under dagen beslutat att häva anhållandet avseende den tredje personen. Den personen är nu försatt på fri fot efter att misstankarna försvagats.

För mer information gällande detta, se Åklagarmyndighetens hemsida.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen