Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 04 april 06.05

03 april 19.50, Olaga hot, Flen

Vårdcentralen i Malmköping utsattes för hot, en person gripen.

17.20 en person ringde till SOS och framförde ett muntligt hot mot Vårdcentralen, på Siegrothsvägen i Malmköping. Flera polispatruller beordrades till Malmköping.

17.57 polisen upprättade avspärrningar omkring Vårdcentralen och dess närområde. Polisens bedömning är att det inte är aktuellt med någon utrymning med anledning av hotet. Polisen arbetar intensivt med en mängd utredningsåtgärder. En förundersökning är inledd med brottsrubriceringen grovt olaga hot.

18.45 polisen har nu en misstänkt person i utredningen. När mannen söks i Malmköping påträffas han och grips för grovt olaga hot. Mannen är i trettioårsåldern, hemmahörande i Sörmland och tidigare dömd för en mängd olika brott. Mannen förs till polisstationen för förhör varefter åklagare kommer att besluta om den fortsatta förundersökningen.

19.52 vårdcentralen är nu genomsökt av polisen. Ingen onormalt är anträffat och polisens avspärrningar tas bort.

Frågor om händelsen kan fram till klockan 22.00 ställas till polisens presstalesperson Thomas Agnevik på 010-56 65 007

2018-04-04, 06.05 den gripne mannen anhölls av jouråklagare vid 02-tiden för grovt olaga hot. Förundersökningen leds nu av åklagare vilket innebär att frågor hänvisas till åklagarmyndigheten.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen