Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

30 april 15.28, Mord/dråp, Umeå

Umeå, uppdatering gällande ärendet på Ålidhem. Information från Åklagarmyndigheten.

Två personer är fortfarande anhållna i ärendet som rör mordet på en 27 årig man men vissa justeringar har under dagen skett beträffande en av de anhållna.

Den ena misstänkte, som är en man i 30-årsåldern är fortfarande anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Den andra personen, som är en man i 20-årsåldern, som tidigare var anhållen för mordet, är nu inte längre anhållen som misstänkt för mord. Däremot är han nu anhållen som misstänkt för skyddande av brottsling, grovt brott och övergrepp i rättssak. Dessa brott har anknytning till mordet enligt vår bedömning.

Polisen har under dagen arbetat vidare med utredningen i högt tempo och bilden om vad som inträffat har klarnat ytterligare. Detta ligger till grund för de förändrade besluten. 

Senast imorgon tisdag klockan 12 måste åklagaren ta ställning till om de nu anhållna personerna ska begäras häktade eller försättas på fri fot.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen