Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

30 april 19.10, Rattfylleri, Sundsvall

Matfors, ledig polis gripit berusad mopedförare

Polismannen ringer in och anmäler att han gripit en yngling misstänkt för rattfylleri på moped.

Polispatrullen som beordras till platsen låter ynglingen, som är i 18-års åldern, blåsa i sållningsinstrumentet. Han blåser positivt vilket indikerar att han har otillåten mängd alkohol i kroppen. Han blir misstänkt för rattfylleri och måste följa med poliserna för provtagning. Han rapporteras också för olovlig körning.

-------------------------

Enligt polisförordningen - även när en polisman är ledig är han eller hon skyldig att vid svårare brott eller för att förhindra andra allvarligare störningar av den allmänna ordningen och säkerheten självmant vidta de omedelbara åtgärder som förhållandena medger.

En polisman som är ledig får även i andra fall än som anges ovan ingripa för att trygga allmän ordning och säkerhet eller för att tillförsäkra allmänheten skydd och hjälp.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen