Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

30 april 19.44, Brand, Surahammar

Det brinner för tredje gången på några timmar i ett flerbostadshus i Surahammar och en person rökskadas.

Under eftermiddagen har polis och räddningstjänst larmats två gånger till en adress i Surahammar där det brunnit i källaren till ett flerbostadshus. Första branden gällde en brand i en tvättmaskin som inte var inkopplad, den andra branden gällde en brand i en soffa.

Båda bränderna misstänks vara anlagda och förundersökning avseende mordbrand har inletts. Efter den andra branden beslutade fastighetsägaren att ordna med bevakning, men kl 19:43 larmas polis och räddningstjänst en tredje gång om brand på samma plats.

Även den tredje gången är det i källaren det brinner med rökutveckling som följd. En person rökskadas och förs till sjukhus med ambulans. Även denna brand misstänks vara anlagd och rubriceras som mordbrand. Polis har hållt förhör med en person, men det finns i nuläget ingen misstänkt för bränderna.
Teknisk undersökning kommer att genomföras på tisdagen och fastigheten bevakas av polis.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen