Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 04 april 08.06

04 april 04.18, Farligt föremål, misstänkt, Stockholm

Vittnen har hört en kraftig smäll när en brand uppstod på en restaurang på Medborgarplatsen, Södermalm.

Branden är nu släckt. En förundersökning är inledd gällande grov allmänfarlig ödeläggelse. Det går inte att utesluta att det finns farliga föremål kvar på den misstänkta brottsplatsen. Tekniker och bombtekniker arbetar på plats just nu.

Hela Medborgarplatsen är avspärrad för fotgängare. Biltrafik och busstrafik får köra längs Götgatan, men bussarna stannar inte vid hållplatser på Medborgarplatsen. Tunnelbanan kör normaltrafik. Avspärrningarna kommer inte släppas förrän teknikerna är klara på plats.

Uppdatering 07.45:

Bombteknikerna har lämnat platsen och inget farligt föremål finns kvar. Avspärrningarna runt Medborgarplatsen har hävts och gäller nu bara runt den aktuella restaurangen.

Uppdatering 08.00:

I samband med explosionen lämnade en mörk kombi platsen i riktning mot Södra station. Polisen är intresserad av iakttagelser kring detta. Ring i så fall 114 14.

Uppdatering 11.15:

Polispersonal finns på plats under dagen för att svara på frågor och ta emot eventuella vittnesuppgifter.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen