Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

04 april 09.55, Trafikhinder, Norrköping

Plåt på E4 förorsakade punktering.

09.09 flera samtal till polisen om att en plåt ska ligga på E4 i södergående körfält, vid Strömsfors ca 18 km norr om Norrköping. Polisen ringde till Trafikverket, som skulle skicka ut personal för att ta bort plåten.

09.26 eftersom polisen bedömde att plåten kunde utgöra en trafikfara beordrades en polispatrull till platsen för att om möjligt dra undan plåten från körbanan.

09.35 ytterligare inringare ringer nu och meddelar att man kört på plåten och på punktering. Föraren har tvingats stanna på platsen.

09.38 polisen är nu framme på platsen, har hittat plåten och försöker dra bort den från vägbanan. Det är ganska tät trafik och hög hastighet på platsen så polispatrullen stannar kvar för att trafikanterna ska sänka hastigheten.

Sannolikt har plåten fallit av från ett fordon som inte förankrat lasten tillräckligt. Den som har tappat plåten kan meddela polisen på 114 14 så finns det möjlighet att få skriva under ett bötesföreläggande för underlåtenhet att ha lasten fastgjord. Bötesbeloppet är på 1500:-

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen