Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 april 12.41

05 april 11.12, Rån, Jönköping

Rån på resecentrum i Jönköping.

08.34 en man fick hjälp med att ringa polisen och anmäla att han ska ha blivit rånad på resecentrum i Jönköping. Rånet ska ha inträffat på morgonen mellan 07.30 och 08.10.

Mannen som ska ha blivit drabbad har efter rånet åkt med tåget till Nässjö station där en polispatrull möter upp och påbörjar en utredning om brottet. Mannen, som är förvirrad, säger att han stod på en plattform på resecentrum i Jönköping när en gärningsperson kom fram till honom och krävde honom på pengar. När den drabbade inte ville ge bort några pengar blev han angripen fysiskt av gärningsmannen.

Gärningsmannen slet tag i den drabbades jacka och tilldelade honom ett slag i huvudet. I samband med det tog gärningsmannen plånboken och försvann sedan springande från platsen.

Den drabbades jacks slets sönder och han fick huvudvärk. Han saknar sin plånbok med ett antal hundra kronor, ett bankkort m.m.

Gärningsmannen beskrivs som en man i 50-årsåldern, ca 190 cm lång och kraftig. Han hade grått skägg och var iklädd en kort jacka.

Polisen söker efter vittnen från området omkring resecentrum under tiden 07.30 -- 08.10.  All information kan vara av stort värde för utredningen. Tipsa polisen på 114 14 eller använd polisens tipsformulär.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen