Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

05 april 12.41, Olaga hot, Nässjö

Kvinna som försökte återta stöldgods blev hotad.

11.11 en kvinna ringde till polisen via SOS och berättade att hon strax innan blivit hotad av en man med kniv, i centrala Nässjö. Kvinnan berättade att hon precis kommit ut ur en butik när hon fick syn på en man som kom cyklande på en cykel som hon kände igen som sin sons. Anmälarens son hade för en vecka sedan fått sin cykel stulen och cykelstölden hade anmälts till polisen.

Kvinnan försökte stoppa den cyklande mannen och när hon fick honom att stanna till förklarade hon att hon misstänkte att det var hennes sons cykel han cyklade på. Mannen blev då plötsligt hotfull och drog fram en kniv som han höll hotfullt mot kvinnan. Efter att mannen hotat kvinnan lämnade han platsen gående. Cykeln lämnades kvar.

Två polispatruller åkte till området för att spana efter mannen och ta reda på vad som hänt.

12.30 polisen har spanat efter mannen, hittills utan resultat. En utredning med två brottsrubriceringar är inledd. Utredningen gäller dels olaga hot och dels häleri. Den kvarlämnade cykeln har identifierats som den cykeln som sonen tidigare anmälde stulen. Polisen har beslutat att sonen ska återfå sin cykel direkt.

Polisen kommer att fortsätta spaningarna efter den misstänkte mannen. Det finns spaningsuppslag som gör att polisen har gott hopp om att få tag i honom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen