Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

09 april 11.22, Uppdatering, Göteborg

Uppdatering med anledning av det grova rånet i Utby 2018-04-07

Rånet har skett utomhus, inte i mannens bostad som det initialt rapporterades om. Två maskerade män i vita skyddsdräkter kommer till platsen i en stulen svart Lexus. De hotar målsägande, sprayar honom med någon typ av spray och skjuter honom i benet. De tillgriper sedan enligt målsägande en större mängd guld och försöker åka från platsen, men blir då påkörda av målsägande i dennes bil.

Därefter flyr rånarna till fots, stoppar en silverfärgad Volvo V70 av äldre modell, sprayar föraren och tar bilen. Den bilen återfinns parkerad på Galoppvägen i Partille centrum. I terrängen nära den bilen anträffas guldföremål som tros härleda från rånet.

Den rånade och skadade mannen fördes efter rånet till sjukhus med en misstänkt skottskada i benet, polisen har i nuläget ingen uppdatering gällande hans tillstånd. Polisen arbetar vidare med utredningen genom att hålla förhör, bearbeta tips o.s.v.  I nuläget är ingen person gripen.

Polisen önskar tips och iakttagelser gjorda i anslutning till rånet i Utbynäs 2018-04-07 ca 15.15-15-30 samt iakttagelser gjorde därefter. Rånarna tros ha åkt i silverfärgade Volvon på Slättenvägen vid Björndammen innan den slutligen parkerades på Galoppvägen bakom Kyrktorget. Där hittades den av polis ca kl. 16.00.

Tips och iakttagelser kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen