Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 09 april 15.03

09 april 12.40, Fjällräddning, Jokkmokk

Kukkesvagge, 10 km NV Sitojaure, man som skadat knä

Larmet till polisens ledningscentral kommer via JRCC (sjö- och flygräddningscentralen) som i sin tur fått larmet via en nödsändare som larmat en central i USA. Enligt larmet är det en man som skadat sitt knä så illa att han inte kan förflytta sig. Oklart hur det har gått till.

Polisens vakthavande befäl beslutar om räddningstjänst/fjällräddning med stöd av lag om skydd mot olyckor (LSO). Polisens helikopter med stationering Boden beordras att åka till platsen. Samtidigt larmas fjällräddare som i avvaktan på rapport från helikopter ska bege sig till Vietas och vänta där.

Uppdatering kl 15:00

Polisens helikopter kunde undsätta den skadade mannen. Han förs till Ritsem och får därefter ordna transport själv till sjukvård, detta efter bedömning av skadan.

Fjällräddarna som befunnit sig i beredskapsläge återvänder till vardagen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen