Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 09 april 22.14

09 april 15.17, Polisinsats/kommendering, Malmö

Malmö. Allsvensk fotbollsmatch mellan Malmö FF och AIK.

Dagens presstalesperson i frågor som rör händelser kring fotbollsmatchen mellan Malmö FF och AIK är Ewa-Gun Westford, 0705-471857.

Polisen i region Syd har en särskild resurs uttagen för att hantera de händelser som kan uppstå i samband med samlingar innan matchen, under matchen och efter matchen. Klockan 15.30 finns inga händelser att rapportera om. Matchen startar klockan 19.00.

Sammanfattning:

 

Vårens första hemmamatch MFF – AIK

Polisinsatsen som genomfördes i samband med arrangemanget betecknas som ganska lugn sett till helheten. Fotbollsmatchen sågs på plats av cirka 21 000 personer. Matchdagens väder blev fint och temperaturen steg till 20 grader under uppladdningen på Lilla Torg och runt Möllevångstorget.

Under polisinsatsen upprättades två anmälningar om brott mot ordningslagen gällande MFF-supporters som brände 75-talet bengaler, samt AIK-supporters som brände 67 bengaler. Det finns i nuläget inga misstänkta i dessa två ärenden. En supporter från AIK är misstänkt för brott mot ordningslagen genom bengalbränning och i detta fall kommer man att skriva om tillträdesförbud. En person är misstänkt för ringa narkotikabrott. Tre personer omhändertogs enligt Lag om omhändertagande av berusade personer(LOB) och tre personer omhändertogs enligt Polislagen § 13(Pl 13).

/Ewa-Gun Westford, presstalesperson

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen