Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 augusti 07.29

01 augusti 01.24, Farligt föremål, misstänkt, Burlöv

Föremål i personbil, Stora Bernstorp.

Polispatrull skall stoppa och kontrollera en personbil på väg 11, varpå bilen kör från platsen. Vid Stora Bernstorps industriområde krockar bilen och två män springer från fordonet. De kan emellertid fångas in med hjälp av sök med hund i närliggande område. I bilen anträffas ett misstänk farligt föremål av explosiv karaktär och nationella bombskyddet tillkallas för vidare kontroll. En radie av ca 300m spärras av under arbetets gång.

Avspärrningen hävs kl 04.42 då föremålet är säkrat. Polispatrull finns på plats för bevakning av fordonet i väntan på tekniker som är på väg till platsen. 

06.00: Bilen tas i beslag för vidare teknisk undersökning.

Två män är gripna misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Rättelse: Rubriceringen är förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Inte försök till allmänfarlig ödeläggelse som tidigare angivet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen