Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

01 augusti 06.00, Sammanfattning natt, Västra götalands län

Här presenteras ett urval av nattens händelser i länet.

Dagens presstalesperson är Tommy Nyman och till kvällen kommer Hans Lippens.

21.27 Göteborg, personrån
En pojke anmäler att han vid Påvelundskolan (cirka kl 20.45) angreps av två maskerade killar som med ett vapenliknande föremål hotade honom och han tvingades lämna ifrån sig sin moped och mobiltelefon. Den drabbade pojken skadades inte fysiskt i samband med rånet. Ingen gripen för brottet. Anmälan om rån.

22.09 Ale, försök till mord
Vid en skola i Nödinge hittas en skadad ung man. Han har stickskada i kroppen. Han körs i ambulans till sjukhus. Han var vid medvetande när han kördes i ambulansen. Oklart hur han skadats. En förundersökning gällande försök till mord har inletts. En teknisk undersökning ska genomföras på platsen under förmiddagen.

00.27 Sotenäs, sjöfylleri
Vid Smögen tar polispatrull med hjälp av sjöräddningsbåten en man i 50-årsåldern i en mindre öppen motorbåt. Mannen fick följa med för provtagning misstänkt för sjöfylleri.

03.27 Göteborg, personrån
En yngre kvinna som cyklande vid Angereds centrum var på väg till sitt arbete när hon stoppades av en yngre man som under knivhot tilltvingade sig hennes elcykel. Kvinnan skadades inte fysiskt vid rånet. Polisen sökt i området efter rånaren men ingen gripen. Anmälan om rån.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen