Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

11 augusti 00.40, Rån, försök, Malmö

Försök till grovt rån samt grovt vapenbrott, Kollegiegatan, Malmö.

Kl 00.40 Polis skickas till Kollegiegatan där en person blivit hotad med  pistol av två ynglingar på moped. Båda ynglingarna hade, enligt uppringaren, pistol.

Det är en 27-årig man som utsatts för ett rånförsök .De lyckades inte få med sig ngt gods.

Kl 01.14 inkom samtal om pågående stöld av cyklar på Sofielundsvägen. Man ser en svart moped och ngn med bultsax. Polispatruller skickas till platsen/närområdet. På Hallinggatan får en polispatrull syn på en svart moped med två personer där båda saknar hjälm. Inledningsvis stannar inte mopeden. Efter ett efterföljande, där bland annat polisens helikopter är till stor hjälp, anträffas mopeden och den 19-åriga mopedföraren grips. Han misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt drograttfylleri och narkotikabrott/eget bruk. Passageraren försvinner på platsen. Efter en del efterforskningar gör polisen en husrannsakan i en lägenhet i Trelleborg där den andra ynglingen, 18 år, anträffas och grips.

De två gripna ynglingarna är de som tidigare, på Kollegiegatan, försökte råna en person. Mopeden de färdades var anmäld stulen i mitten på juli.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen