Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

11 augusti 03.41, Stöld/inbrott, Höganäs

Stöld/inbrott, Pumpgatan, hot mot tjänsteman, skadegörelse Hjalmars väg.

En väktare som kommer till en byggarbetsplats på Pumpvägen upptäcker en pågående stöld. En tjuv kommer ut ur en av byggbodarna med gods då väktaren kommer till platsen. Tjuven kastar ifrån sig stöldgodset och lämnar platsen med bil. I bilen finns också en kvinna. Väktaren följer efter den aktuella bilen. Efter ngn kilometer stannar den aktuella bilen och föraren går ut ur den och kastar en skruvnyckel mot väktarens bil som får skador. Därefter går mannen mot väktarens bil med en kniv i handen. Efter det kör den aktuella bilen mot Domsten där väktaren förlorar den ur sikte.

Bilen anträffas senare under natten parkerad i Domsten. Polispatruller söker i flera timmar efter de som färdats i den aktuella bilen. Vid ca kl 06.00 anträffar en hundpatrull mannen och kvinnan i Domsten och de grips.

De gripna är en man, 27 år och en kvinna 28 år. Mannen misstänks för stöld genom inbrott samt hot mot tjänsteman samt skadegörelse. Det mannen stulit på byggarbetsplatsen var bl a batteridriva verktyg. Han misstänks också för grov olovlig körning.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen