Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 14 augusti 05.46

14 augusti 01.35, Uppdatering, Västra götalands län

Nedan är en lägesbild av de flertal bränder som inträffade 18-08-13, efter kl 21.00. Läget är lugnt, polis är kvar på platserna.

En Särskild Händelse inleddes kl 21.17.

På samtliga platser är bränderna släckta av Räddningstjänst. Inga kända personskador har inrapporterats. Utöver tidigare redovisade bränder larmades polis till Gårdsten vid 22.40-tiden gällande bilar som brann, även dessa är nu släckta.

Frölunda:En grupp om cirka 6-8 maskerade ungdomar eldar och kastar sten. 31 bilar har brunnit och utöver dessa är 35 bilar  skadade. Ingen är gripen.

Nordost: En grupp om cirka 8-10 ungdomar kastar sten och eldar. 15 bilar har brunnit. Ingen är gripen.

Trollhättan: En större grupp om cirka 30-40 ungdomar kastar sten och eldar. Sex bilar har brunnit och ytterligare några bilar skall vara skadade. Här har vägar blockerats av ungdomar och de har även kastat sten mot polis och deras fordon. Just nu pågår identifiering av ungdomar på platsen. 

Då flertalet bränder startade inom en kort tidsperiod går det inte att utesluta att det finns ett samband mellan bränderna, saken kommer att utredas. Polispatruller kommer att vara kvar i de berörda områdena så länge som det anses nödvändigt.

Uppdatering 180814 kl 05:45. Efter den senaste uppdateringen i natt har det därefter varit lugnt i region väst. Inga fler bilbränder finns inrapporterade.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen