Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

14 augusti 10.14, Stöld/inbrott, Gislaved

Inbrott i bostad i Reftele - två gripna.

09.00 en anmälare ringde till polisen och berättar att det sannolikt pågår en stöld i ett torp i Reftele. Anmälaren ska ha fått besked om detta från ett vittne.

Anmälaren åkte själv mot brottsplatsen för att ta reda på vad som hände och i samband med att anmälaren kom så åkte en misstänkt bil från platsen. Anmälaren följde efter den misstänkta bilen och rapporterade vart de misstänkte åkte. Två polispatruller beordrades att åka till området.

09.25 Anmälaren har tappat bort den misstänkte bilen en tid men upptäcker plötsligt att bilen har krockat mot ett träd i Kållerstad, söder om Reftele.

09.58 efter att polisen genomfört en sökinsats med utgångspunkt från den krockade bilen har två personer kunnat gripas av polisen. De gripna är två män, i 25- respektive 45-årsåldern.

De gripna förs till polisstationen för förhör, de är båda misstänkte för grov stöld och den som körde bilen även för drograttfylleri. Polisen kommer också att genomföra en rad utredningsåtgärder för att säkra spår och om möjligt kunna binda de gripna till brottsplatsen. Vid en husrannsakan i bilen har en klocka från huset påträffats.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen