Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

14 augusti 14.32, Uppdatering, Linköping

Polisen har under dagen arbetat med den brand som bröt ut i en valstuga på Trädgårdstorget i Linköping, natten till tisdagen.

Larmet kom vid 01.50. Polisen misstänker att branden var anlagd och har inlett en förundersökning om skadegörelse genom brand.

Polisen ser allvarligt på det inträffade. Brott som kan kopplas till den pågående valrörelsen har prioritet inom Polismyndigheten och ska utredas skyndsamt.

I nuläget är ingen gripen för branden. Under morgonen spärrades valstugan av för teknisk undersökning. Avspärrningen hävdes under dagen. Polisen har också undersökt om det finns övervakningskameror i området som kan ha bilder på det inträffade.

Vittnen som polisen har pratat med har sett en person lämna Trädgårdstorget i samband med att branden startade. Personen rörde sig mot Nygatan och ner mot Lilla torget, eventuellt på en cykel. Polisen har varit i kontakt med flera vittnen, men önskar ytterligare vittnesuppgifter. Det kan handla om personer som har setts i centrala Linköping strax före och strax efter branden vid klockan 01.50. Låt polisen avgöra om uppgiften är intressant eller inte. Den som har information bör ringa 114 14.

Kontakt för media: polisens presstalesperson Björn Öberg, 010-56 656 38

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen