Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 15 augusti 00.44

14 augusti 22.57, Brand, Norrköping

Brand i flerfamiljshus. Nygatan, Norrköping.

Kl. 22:57 larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en adress på Nygatan i Norrköping med anledning av kraftig rökutveckling från en vind i ett flerfamiljshus.

Räddningstjänsten jobbar i skrivande stund på platsen, brandens omfattning o.s.v. är just nu okänd och det är oklart huruvida det kan uppstå ett behov av att evakuera fastigheten.

50 personer är skrivna på adressen, en kvinna i 50-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans. Det finns inga uppgifter om skadeläget.

De avspärrningar som gjorts för att säkra räddningstjänstens arbete har inverkan på spårvagnstrafiken. Ersättningsbussar har satts in.

Polisens arbete består i nuläget av att säkra platsen för räddningsarbetet genom avspärrningar.

Texten kommer att uppdateras.

UPPDATERING kl. 00:45:

Enligt uppgift från räddningstjänsten skall branden nu vara under kontroll, men det kvarstår fortfarande en del släckningsarbete på platsen.

Den kvinna som fördes till sjukhus med ambulans hade andats in rök, hennes skadeläge är fortsatt okänt.

Då räddningstjänsten anträffat flera brandhärdar på vinden misstänks branden vara anlagd. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand och platsen kommer att spärras av i avvaktan på en teknisk undersökning.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen