Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 augusti 11.53, Stöld/inbrott, Södermanlands län

Omfattande stölder av dyrbar GPS-utrustning.

Polisen i region Öst utreder just nu ett flertal stölder av dyrbar GPS-utrustning. Utrustningen har stulits ur traktorer och andra lantbruksmaskiner och i flera av fallen har traktorerna stått parkerade i låsta maskinhallar eller liknande utrymmen. GPS-utrustningarna var fabriksmonterade i fordonen och generellt kan sägas att den utrustning som stulits har höga värden.

Från april till i dag har sammanlagt 23 stölder anmälts i regionen. De stölder som nu utreds är relativt jämt fördelade mellan Södermanlands och Östergötlands län. Liknande stölder har också skett inom polisregion Mitt och man kan anta att stölderna i de båda regionerna har ett samband.

De senaste anmälningarna om stölder kom till polisen under tisdagen. De anmälningarna gällde stölder i Julita och Gammalkil.

Under förra veckan anmäldes fem stölder i Motala-området. Vid en av dessa stölder stals utrustning till ett värde av cirka 300 000 kronor ur traktorer i Österstad. Tidigare i augusti drabbades en gård i Åkers Styckebruk och under juli drabbades gårdar i Skänninge- och Nyköpingsområdet.

Erfarenhetsmässigt vet vi att denna typ av brott ofta begås av stöldligor och polisen ser gärna att man är uppmärksam på fordon eller personer som normalt inte rör sig, eller hör hemma i området.

Polisen är mycket intresserad av tips och iakttagelser som kan leda till att dessa brott kan klaras upp.

Den som har tips och/eller gjort iakttagelser ombeds ringa 114 14. Om det är akut eller det finns misstanke om en pågående stöld – ring polisen på 112.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen