Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 augusti 00.58, Mord/dråp, försök, Uppsala

En yngre man i Uppsala skjuten.

Vid 01-tiden larmades polis till Lagerlöfsgatan i Uppsala med anledning av att flera inringare hört smällar från ett skjutvapen. När polisen kom till platsen hittades en 18-årig man skottskadad i en bostad. Polisen misstänker att den eller de som har utfört gärningen har befunnit sig utomhus och skjutit in i bostaden.
Den skjutne mannen fördes till sjukhus med skador på armen och de första uppgifterna var att skadorna inte var livshotande. Bostaden spärrades av och flera personer förhördes under natten.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord och samlar just nu in information för att skapa sig en bättre bild av händelsen. Det är för tidigt att säga något om motivet och om skjutningen har någon koppling till tidigare våldsbrott. Under morgonen kommer en teknisk undersökning genomföras i bostaden. Det finns ingen gripen för skjutningen.

I nuläget lämnar polisen ingen ytterligare information i ärendet. Tips och iakttagelser lämnas till 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen