Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

19 augusti 02.50, Sammanfattning kväll och natt, Norrbottens län

Urval av händelser 16:00 - 02:00

16:06 Fjällräddning, Kebnekaise

Två män i 25-års åldern fastnade i en kraftig brant när de klättrade i Kebnekaise. Vädret försämrades med blåst och nederbörd. Fjällräddarnas alpina grupp och polisflygets helikopter fick uppdraget att undsätta klättrarna. Efter några försök kunde båda klättrarna räddas från branten strax efter 20:00 genom att vinschas upp till helikoptern. Alpina gruppen är Sveriges främsta resurs vid räddningsinsatser i alpin terräng och tränar sådana uppdrag tillsammans med polisflyget.

 

16:45 Misshandel, Luleå

Man i 20 års åldern fick motta en spark mot huvudet. Gärningsmannen avvek från platsen innan patrullen anlände.

 

18:52 Räddningsinsats, Luleå

Man i 60-års åldern kantrade med en kajak utanför Luleå. Sj- och flygräddningscentralen JRCC styrde insatsen. Kajaken anträffades vid Kälkholmen klockan 18:20. Det blåste kraftigt, ca 20 m/s, vid tillfället. Mannen anträffades vid, halv tio, liggandes i vattnet och konstaterades avliden av sjukvården. Mannens anhöriga är underrättade av polispatrull.

 

19:26 Skadegörelse, Boden

Fyra bilar har bland annat fått rutorna krossade av okända gärningsmän.

 

00:58 Misshandel, Piteå

Två personer greps av ordningsvakterna på Kalles krog, misstänkta för misshandel. Inledningsvis var det bråkigt på platsen men när polispatrullen anlände hade det lugnat ned sig. Patrullen upprättade anmälan och höll förhör med målsägare och vittnen. En person omhändertogs enligt LOB.

 

01:32 Stöld, Arvidsjaur

Polisen kontaktades angående ett inbrott på Audio Video i Arvidsjaur där en gärningsman hade krossat rutan och tillgripit gods. Patrullen grep gärningsmannen, man i 30-års ålder, och kunde även återfinna en del gods.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen