Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

19 augusti 14.29, Övrigt, Nyköping

Stöld av tobak ledde till flera brottsmisstankar.

12.33 Personal på en bensinstation längs E4 vid Sillekrog, Nyköpings kommun, ringde polisen. En man hade stulit en större mängd snus och lämnat i bil.

13.05 Polisen fick stopp på bilen vid avfarten mot Trosa. Ett par knivar och 13 snusdosor hittades i bilen.

13.50 Stoppet ledde till flera brottsmisstankar och beslut från polisens sida. Föraren, en man i 25-årsåldern, är misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och brott mot knivlagen. Han togs med för provtagning. En man i 20-årsåldern som var passagerare och ägare till bilen misstänks för tillåtande av grov olovlig körning.

Det satt ytterligare en man i bilen, han är i 30-årsåldern. Det är i nuläget oklart vem som blir misstänkt för stölden av snuset. Polisen kommer att granska övervakningskamerabilder.

Polisen tog bilen i beslag för att förhindra fortsatt brottslighet, enligt Trafikbrottslagen 7§. Bilen har bärgats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen