Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

19 augusti 21.00, Polisinsats/kommendering, Helsingborg

Helsingborgs IF och Landskrona BOIS möttes i Superettan.

Med anledning av fotbollsmatchen på Olympia under lördagskvällen hade polisen en insats med hög närvaro i Helsingborg för att förhindra ordningsstörningar och underlätta för de matchbesökare som skulle ta sig till och från platsen.

Åskådarantalet på Olympia uppgick till drygt 13 000 personer. Fotbollsmatchen avbröts under några minuter på grund av att man på Helsingborgs ståplatsläktare valde att elda ett stort antal bengaler med rökutveckling som följd.

Under insatsen frihetsberövade polisen två personer för brott mot maskeringsförbudet, två personer för bengalbränning och bangers, två personer togs omhand enligt lagen om berusade personer, (LOB). Efter matchen omhändertogs en person på Knutpunkten i Helsingborg efter att ha uppträtt störande, Polislagen §13.

- Vi anser att bengalbränningarna inne på arenan är helt oacceptabla. Detta ska vi titta vidare på tillsammans med arrangören när vi utvärderar dagens insats. Annars är vi i stort nöjda med hur kvällen har förlöpt. Vi har haft bra koll på de olika supportergrupperna, säger kommenderingschef Mattias Sigfridsson.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen