Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

02 augusti 18.41, Övrigt, Skåne län

Angående rådande eldningsförbud i Skåne.

Det inkommer en del samtal till RLC syd angående det rådande eldnings- och grillförbudet. På Länstyrelsens hemsida finns beslut över vad som gäller. Länstyrelsen hade ett möte onsdagen den 1 augusti angående beslutet. Det tidigare beslutet kvarstår.

Följande gäller;

Från och med den 25 juli klockan 16 skärper Länsstyrelsen, på inrådan från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, det rådande eldningsförbudet. Det råder numera totalförbud mot att elda och grilla i hela Skåne, ÄVEN på egen tomtmark, kolonilott eller innergård. Förbudet omfattar alla typer av grillar och alla typer av platser. Inga dispenser medges.

Det betyder att det INTE är tillåtet att:

använda grill oavsett typ (elektriskt stekbord på höga ben är tillåtet)

använda stormkök oavsett typ av bränsle

göra upp eld eller grilla direkt på marken (ej heller med stenring och vid fasta grillplatser)

elda och grilla utomhus på campingplatser

använda pyrotekniska artiklar utomhus.

Den som bryter mot förbudet gör sig skyldig till ett brott och kan stå till svars i enlighet med Lag om skydd mot olyckor.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen