Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 20 augusti 06.15

20 augusti 05.28, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Söndag-måndag natt, 19-20/8. Polisregion Öst.

Natten mellan söndag och måndag har varit hyggligt lugn i Region Öst (Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län).

Ledningscentralen har registrerat och hanterat sammanlagt 118 händelserapporter av varierande art mellan kl. 22:00 och 05:00.

Två personer har gripits i regionen under senkvällen och natten, se nedan.

NOTERBART:

Södermanlands län:

Kl. 22:35 inkom larm om en man som stod och bankade på en balkongdörr till en kvinnas lägenhet på Alvägen i Eskilstuna. När polis kom till platsen och skulle kontrollera mannen uppstod visst tumult. Den misstänkte gärningsmannen, som är i 35-årsåldern, greps misstänkt för hemfridsbrott och våldsamt motstånd.

Kl. 01:50 larmades polisen till en adress på Jupitervägen i Nyköping after att en kvinna i 25-årsåldern ringt till PKC och berättat att hon blivit misshandlad och utelåst på en balkong. Enligt uppgift skulle det vara hennes ex-partner som utsatt henne för detta. När polisen kom till platsen greps den misstänkte gärningsmannen, en 22-årig man, misstänkt för olaga tvång och misshandel.

Östergötlands län:

Strax innan kl. 23:00 inkom samtal från en kvinna som blivit misshandlad av en man utomhus på Nygatan i Linköping. Mannen skall ha knuffat kvinnan mot en kant av något slag med resultat att hon slog upp ett sår i bakhuvudet, han lämnade sedan platsen. Kvinnan fick föras till sjukhus med ambulans för att få sårskadan omsedd. Mannen anträffades efter ca 30 minuter i centrala Linköping varvid han greps, misstänkt för misshandel. Han skall höras om händelsen när han nyktrat till.   

Kl. 02:02 larmades räddningstänst, ambulans och polis till en matvarubutik i området Ljura i Norrköping med anledning av en fullt utvecklad brand i butikens lagerdel. På plats kunde räddningstjänsten konstatera att det inte förelåg någon spridningsrisk.  I skrivande stund arbetar räddningstjänsten fortfarande på platsen, när de är klara med sitt arbete kommer platsen att spärras av för en teknisk undersökning. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

Jönköpings län:

Vid 23:20-tiden fick polisen samtal från anhöriga till en 75-årig kvinna som av okänd anledning försvunnit från sin bostad på Östra Storgatan i Jönköping. Den försvunna kvinnan sågs senast till på lördagskvällen den 18/8 då hon befann sig i sin bostad. Hon beskrivs som dement och lider av diabetes. Polisen har genomfört ett s.k. närsök i kvinnans bostad och i fastigheten, man har sökt av vägar, gång- och cykelbanor o.s.v. i de områden där kvinnan enligt uppgift brukar röra sig utan att det gett något resultat.

Polisen är angelägen om att få ta del av eventuella tips och/eller iakttagelser gällande den försvunna kvinnan.

Signalement:

Smal kroppsbyggnad, rött axellångt hår med lugg, blå ögon. Tar sig fram utan hjälpmedel, ej glasögon. Okänd klädsel, men troligen har hon inte med sig någon jacka. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen