Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 21 augusti 05.14

20 augusti 16.31, Mord/dråp, försök, Uppsala

En man har blivit skjuten med flera skott och förts till sjukhus för vård.

Vid 16.30-tiden larmades polis till Gitarrvägen i Uppsala med anledning av att flera inringare hört skottlossning i området. När polisen kom till platsen hittades en 18-årig man skottskadad utomhus. 

Den skjutne mannen har förts till sjukhus där han vårdas för sina skador och de första uppgifterna var att skadorna inte var livshotande. Området där skottlossningen har ägt rum har spärrats av och polisen har påbörjat utredningsarbetet. 

I samband med skottlossningen har även skott träffat två lägenheter där initiala uppgifter gör gällande att det har funnits personer i en av lägenheterna. Lägenheterna är avspärrade i avvaktan på teknisk undersökning.

Polisen har inlett förundersökning gällande försök till mord samt försök till mord alternativ framkallande av fara för annan gällande skotten som träffat lägenheterna. Det finns för närvarande ingen gripen för skjutningen. 

I nuläget lämnar polisen ingen ytterligare information i ärendet. 

Tips och iakttagelser lämnas till 11414

Uppdatering kl. 21.00

Utredningsarbetet fortsätter under kvällen. Det finns ingen gripen för brotten.

Uppdatering 21/8 kl. 05.00 (Uppdatering RLC)

Under måndagkvällen och natten till tisdag har utredningsarbetet renderat i att tre personer har hämtats in till förhör. Efter genomförda förhör är de tre personerna anhållna misstänkta för inblandning i mordförsöket. De tre personerna är män i 25-årsåldern.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen