Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 21 augusti 20.47

21 augusti 18.12, Räddningsinsats, Motala

Larm om person i vattnet vid Vätterpromenaden.

17.37 SOS-larm om att en person ska ligga i vattnet vid Vätterpromenaden. Polis, ambulans och räddningstjänst åker till platsen.

18.00 polisen är framme på platsen. Ambulanspersonal arbetar med hjärt- lungräddning på en person som har tagits upp ur vattnet. Personen ifråga förs till sjukhus med ambulans. Polisen följer med för att identifiera personen och utreda vad som har hänt.

18.45 tillståndet med personen som togs upp ur vattnet är mycket allvarligt.

19.00 polisen arbetar med att identifiera personen och sedan söka efter anhöriga.

20.40 det var en man i 55-årsåldern som anträffades i vattnet. På sjukhuset, dit han fördes med ambulans, konstaterade läkare att mannen var avliden. Polisen har underrättat anhöriga om dödsfallet.

Det finns ingen misstanke om brott utan händelsen är än så länge att betrakta som en olycka. Den avlidne, som var hemmahörande i Motala kommer att genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att dödsorsaken ska kunna fastställas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen