Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 22 augusti 22.51

22 augusti 19.39, Mord/dråp, försök, Växjö

Polis knivhuggen i samband med ingripande i Araby, Växjö.

Polispatrull befinner sig i området Araby, Växjö, för trygghetsskapande åtgärder. Patrullen bestämmer sig för att kontrollera en person och om den cykel han färdas på är stulen. När polispatrullen skall kontrollera cyklisten springer denne iväg. Polispatrullen springer ikapp personen och i samband med ett handgemäng som uppstår hugger personen en av poliserna med kniv. Hugget träffar polisen i armen. Den skadade polisens kollega drar sitt vapen och får personen att lägga ifrån sig kniven.  Gärningsmannen grips. Händelsen rubriceras i nuläget som försök till mord. Den skadade polisen förd till sjukhus för vård.

Brottsplatsen är avspärrad. Polisens tekniker engagerade.

Polisen är intresserade av att få in information/vittnesuppgifter i aktuellt ärende.  Information/vittnesuppgifter kan lämnas på tfn nr 11414.

I nuläget lämnas ingen ytterligare information. Händelsen kommer att uppdateras då så kan ske.

Uppdatering

Den person som greps misstänkt för försök till mord är en man i tjugoårsåldern.

I samband med händelsen lade sig en trettionioårig man sig i polisens arbete på ett högljutt sätt. Mannen misstänks vara påverkad av narkotika och medtogs för provtagning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen