Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

24 augusti 07.26, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av händelser från natten

Kl 17:42 Männikö, Pajala. Tips om man på stulen fyrhjuling som "kör som en galning". Det har senaste tiden varit flera inbrott i trakten och den som stulit fyrhjuling kan ha med brotten att göra, allt enligt anmälaren. Enligt samma uppgiftslämnare har den misstänkte även brutit sig in i flera stugor, ätit mat och slagit sönder inredning.

Vid 22-tiden hittas den aktuella fyrhjulingen fastkörd i myrmark mitt i ingenstans. Efter en omfattande insats som pågår under hela natten, bla med spårning med tjänstehund, kan en man gripas vid 06-tiden. Mannen grips i en stuga vid Kalixälven ca 4 km söder Saittarova där han brutit sig in. Mannen är i 35-års åldern (id har inte kunnat styrkas) och inte från trakten. Utredningen är i ett inledningsked och all avrapportering är inte klar varför några ytterligare upplysningar inte kan lämnas ut.

Under insatsen slår en polis upp en gammal knäskada och kan inte förflytta sig från platsen. Platsen ligger mycket oländigt till och det går inte ta sig fram dit med vare sig bandvagn eller fyrhjuling. Ambulanshelikopter larmas och kan undsätta kollegan.

Kl 23:10 Betonggatan, Älvsbyn, tre personer gripna för stöld. Efter spårning med tjänstehund grips två personer misstänkta för stöld. I samband med gripandet anträffas gods som männen stulit. Ytterligare en person grips i anslutning till det fordon som männen kommit till platsen med. Fordonet, en vit VW Transporter, tas i beslag. Ärendet fortfarande under avrapportering och det finns ingen ytterligare information att lämna ut nu på morgonen.

Kl 22:49 Luleå Airport. Flygledaren anmäler att någon riktat en sk laserpekare mot ett flygplan under landning vid flygplatsen. Det finns ingen närmare platsangivelse varifrån laserpekaren användes. Anmälan.

Kl 00:55 Näsbyvägen, Kalix, skadegörelse på entredörrar. Utpekad gärningsman. Även påringning kl 01:41 då mannen varit in i en lägenhet och stulit saker. Polispatrullen anträffar mannen, som är i 25-års åldern, och han omhändertas med stöd av LOB. Han är misstänkt för stöld och skadegörelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen