Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 augusti 07.33, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Norrbotten, ett urval av händelser under natten

Kl 01:04 Innerstaden, Luleå

En ordningsvakt har gripit en man. Polis till platsen och gripandet hävs. Mannen misstänks initialt för ofredande.

En anmälan upprättas.

Kl 01:52 Prästholmen, Boden

En person har blivit avvisad flera gånger av ordningsvakter, men lämnar inte platsen. Polispatrull åker dit och personen avlägsnas till en adress några kvarter därifrån.

Kl 02:29 Innerstaden, Luleå

Ordningsvakter behöver hjälp med en gäst som är våldsam. Polispatruller beordras till platsen. Mannen blir omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan gällande våldsamt motstånd upprättas.

Kl 02:33 Kalix

Bilist kontrolleras av polis, strax öster om Kalix. Föraren, som saknar körkort, misstänks vara påverkad och får följa med för provtagning.

Bilen var dessutom avställd.

Polisen omhändertar bilnycklarna med stöd av polislagen 24§. (Det innebär om det finns risk för att vissa trafikbrott kommer att begås så får polis, i syfte att förhindra brottet, tillfälligt omhänderta fordonsnycklar).

Polisen upprättar anmälan.

Kl 03:19 Karhakkaområdet, Gällivare

En bilist stoppas för kontroll. Föraren blåser positivt i sållningsinstrumentet vilket innebär att han har alkohol i kroppen. Han får följa med för provtagning och en anmälan gällande rattfylleri upprättas.

Kl 03:21 Innerstaden, Luleå

Samtal till polisen gällande misshandel. Patrull beordras dit och en man omhändertas med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Kl 03:31 Lövskatan, Luleå

Kvinna uppges ha blivit misshandlad. Polisen håller förhör och upprättar en anmälan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen