Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 26 augusti 13.38

26 augusti 07.46, Detonation, Nyköping

Detonation på restaurang i Nyköping.

06.58 flera samtal till polisen och SOS om att en högre smäll hörts i närheten av Storgatan 2.

06.59 polisen åker mot platsen för att utreda vad som kan ha hänt.

07.02 polisen är framme på Storgatan 2 och ser tecken på att något verkar ha detonerat inne på en restaurang.

07.08 polisen spärrar av ett område runt Storgatan 2.

07.54 en brottsplatsundersökning kommer att genomföras på platsen i syfte att dels utreda vad det är som har detonerat inne på restaurangen.

08.13 en kvinna som har befunnit sig i eller i närheten av lokalen har förts till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart.

08.30 polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

09.00 polisens nationella bombskydd kommer att biträda utredningspersonalen från polisregion Öst med en kriminalteknisk undersökning som kommer att genomföras under dagen.

09.30 Polisen har varit i kontakt med ett flertal person som ringt om händelsen i anslutning till att den inträffade. För att på bästa sätt kunna utreda vad som har inträffat behöver polisen allmänhetens hjälp. All möjlig information om restaurangen och platsen kan vara till stor nytta för utredningen. Tipsa polisen på 114 14, via polisens hemsida eller direkt till polispersonal på Storgatan 2. 

10.40 polisens nationella bombskydd är framme på platsen och påbörjar en undersökning tillsammans med kriminaltekniker  från polisregion Öst.

12.00 polisens bombtekniker är nu klara på platsen. Fynd har säkrats från platsen och dessa ska nu analyseras. Kriminaltekniker fortsätter undersökningen för att om möjligt säkra bevis.

13.30 polisens avspärrningar utanför restaurangen hävs nu, arbetet med den kriminaltekniska undersökningen inne i lokalen fortsätter.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen