Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 augusti 16.36, Rattfylleri, Perstorp

Kontroll av personbil, efterlyst person, främjande av flykt mm, Tjäderstigen.

Polis på rutinpatrullering i civil radiobil möter en personbil i centrala Perstorp, med en för patrullen känd förare som saknar körkort. Polispatrullen vänder för att stanna personbilen för kontroll, då föraren av bilen snabbt kör i väg. Efter ett kort förföljande hoppar en passagerare ur bilen, och springer in i en lägenhet belägen i närheten. Strax därefter stannar bilen på Tjäderstigen, och föraren kontrolleras av polis. Passageraren, en man i 30-års åldern, kan säkras i lägenheten då han är efterlyst av migrationsverket efter avvikelse från förvar. Han sätts in i polisbilen för vidare transport till arresten. Flera personer samlas vid platsen. När polis arbetar med att mota bort dessa, tar sig en man fram och öppnar bildörren, och den frihetsberövade mannen kan springa från polisbilen. Polispatrullen kommer dock i fatt honom, men då han sätter sig till motstånd mot frihetsberövandet använder polis OC-spray för att kunna säkra honom. Förutom den efterlyste mannen som nu är frihetsberövad, grips den andre mannen misstänkt för främjande av flykt. Mannen, som är i 25-års åldern, är även den som körde personbilen patrullen initialt vände efter för stopp och kontroll. Förutom främjande av flykt är han nu även misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen