Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 augusti 17.51, Anträffat gods, Avesta

Anträffat föremål, Krylbo

Kl. 11.32 Fick polisen samtal om att man hittat något som man trodde var dynamit. Detta föremål anträffades i närheten av en stig längs Älvpromenaden öster om Järnvägsstationen.

Polis kallades till platsen som tog kontakt med nationella bombgruppen. De är på plats och har analyserat föremålet. Det är ett treorör som man  fyllt med  krut som troligen kommer från hagelpatroner samt fyrverkeripjäser . Till det har man satt dit en stubin. Det satt sedan på en sten som var fasttejpad på treoröret. Troligen var avsiktet att kasta detta i vattnet.

 

Bombruppens bedömning var att det hade mycket liten sprängverkan om det skulle detonerat och hade det kastats i vattnet hade stubin slocknat om den varit antänd.

Bombgruppen analyserar krutet på plats och tar sedan med sig föremålet för destruktion.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen