Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 27 augusti 07.27

27 augusti 06.57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av dygnets händelser.

06.55 Polisens regionledningscentral har sedan midnatt hanterat ett drygt fyrtiotal ärenden i polisområde Östergötland. Huvuddelen av dessa ärenden har utgjorts av egeniniterade kontroller av olika karaktär där inte någon brottsmisstanke har konstaterats. Fem av kontrollerna har resulterat i misstanke om trafikbrott av olika slag.

00.23 kom ett SOS-larm om brand i en bil på Trumpetaregatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och fattade misstankar om att branden var anlagd varför en utredning om skadegörelse genom brand har påbörjats. Bilen blev utbränd och även en annan bil skadades av branden.

Ett suicidärende har hanterats.

00.40 polisen fick samtal från en kvinna i 55-årsåldern som anmälde att hon blivit misshandlad i Gamla Staden i Norrköping. Polisen åkte till platsen, en bostad och påbörjade en utredning om misshandel i relation. Kvinnan uppger att hon blivit sparkad i bröstet av en person hon har en relation med. Det var en man i 60-årsåldern som misstänks för brottet och han greps på platsen och fördes till polisstationen för förhör.

Vid 03.30-tiden träffade en polispatrull på några personer på Kungsgatan i Linköping. Det visade sig att två av dem, en man i 20-årsåldern och en man i 25-årsåldern hade blivit misshandlade. Den som misstänks för misshandeln var kvar på platsen och han var kraftigt berusad. Han omhändertogs på grund av berusning och han misstänks för två fall av misshandel samt ringa narkotikabrott. Det var en man i 25-årsåldern och han kommer att förhöras om dessa brottsmisstankar efter att han nyktrat till. Polisen har även tagit prov för att styrka ringa narkotikabrott.

Två viltolyckor med rådjur, utan personskador har registrerats.

06.52 upptäcktes ett inbrott på ett företag på Slöjdgatan i Linköping. En glasruta har krossats och kontorutrymmen har genomsökts. Polisen kommer att åka till platsen och göra en brottsplatsundersökning samt påbörja en utredning om stöld genom inbrott.

Några andra allvarligare händelser har inte kommit till polisens kännedom.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen