Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

27 augusti 15.01, Trafikbrott, Vimmerby

Kontroll av personbil, förföljande.

Polispatrull ska stoppa en personbil för kontroll, som dock inte stannar på polisens stopptecken. Ett förföljande inleds i riktning mot Tuna. Personbilen, med en soffa på taket,  framförs både på den vänstra väghalvan som mitt i vägbanban. Det råder lite trafik i övrigt på vägen. Beslut fattas om spikmatta, som polispatrull lägger i höjd med Krokstorp. Personbilen passerar strax därefter över spikmattan som får avsedd effekt, då bilen får punktering och slutligen kör ner i ett dike. Föraren, en man i 40-års åldern, kan gripas misstänkt för trafikbrott. I bilen finns en passagerare, en man i 60-års åldern, som även han frihetsberövas. Händelsen har medfört begränsad framkomlighet i södergående riktning på E22 Nygård. Bilen kommer att bärgas. Ingen uppges ha skadats när bilen körde i diket. Arbete pågår på platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen