Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 03 augusti 08.41

03 augusti 01.09, Fjällräddning, Kiruna

Fjällräddare är på väg till Kebnekaise för att eftersöka en kvinna och två barn som överraskats av dimma.

Fjällräddare är på väg till Kebnekaise för att eftersöka en kvinna och två barn som överraskats av dimma. Kvinnans make, som befinner sig på fjällstationen, larmade vid midnatt om att hans fru och barn inte kommit tillbaka på utsatt tid.

Maken har haft telefonkontakt med kvinnan som berättat att de fastnat i dimma och inte ser att ta sig ner.

Fjällräddare är nu på väg för att efterforska kvinnan och barnen och hjälpa dessa till fjällstationen. Det finns inga uppgifter om att någon skulle vara skadad.

Uppdatering 02:50
Fjällräddare är framme vid de personer som är fast på fjället. Ett 40-tal personer har samlats på samma plats för att där vänta ut bättre väder. Fjällräddare bistår med varm dryck samt råd och dåd. Fjällräddare kommer övernatta tillsammans med gruppen för att när vädret tillåter, se till att alla personer kan fortsätta enligt plan.

Uppdatering 08:00 (av kommunikatör Liv Fahlén)
Vid 06-tiden avslutades LSO, lag om skydd mot olyckor, då fjällräddarna hjälp ett antal personer från tältplatsen till fjällstugan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen